Pečenje na pokritih žarih - tehnike in recepti

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Za vse ki uporabljamo žare s pokrovom. Plinske ali na oglje, ki omogočajo indirektno IN direktno peko mesa in drugih zadev. Tema ni namenjena promociji brandov zato se izogibamo imenovanju proizvajalcev in se raje pogovarjamo o tehnikah peke in receptih.
Osnovno ločimo med direktnim in indirektnim načinom peke in na visoko temperaturno hitrejše pečenje in na počasno pečenje pri nizkih temperaturah, kjer dodamo dim iz kosov aromatičnega lesa - BBQ smoking.
nahrung002.gif
 
Nazadnje urejeno:

raners

Majstr
4. mar 2008
2.722
369
83
Kak pa pečete čevape in perutničke na pokritih weber žarih (weber 5775)? 2 coni (začnete na direktni ali indirektni)? Pokrivate vmes?

Do sedaj sem weber uporabljal samo za počasno peko, nisem pa še pekel klasike (čevap/letance/kotlet).. :D
 

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.074
1.281
113
Cevapi se pecejo na direktni in jim drmas vedno, ne smejo biti pri miru. Po bosanski znanosti je tako.

Perutnicke pa odvisno, ce nas je malo in ni sike, jih dam vcasih na indirektno, pokrov dol. Pa na koncu na hitro se direktno. Ampak ker nas je skorak vedno veliko, jih v vecini isto delam direktno.
 
  • Všeč mi je
Reactions: raners